Борисов: В Австрия правителството подава оставки, при нас няма такава необходимост

20 Май 2019 09:15

Оставките са нещо нормално, те са пречистване. По-ненормално е да не се подават оставки.

Това каза премиерът Бойко Борисов по бТВ. Стандартът при нас - дали си зам.-председател, дали си зам.-министър, подаваш оставка и излизаш. На другите партии не им ли изкарахте същото, но при нас се дават оставки. Нашият има една къща за гости, а отсреща госпожата има 3. А той даде и оставка, и гаранцията си плати", обясни Борисов.

Той разясни и казаното вчера пред актива на ГЕРБ, че се готви Костинброд 2. БСП нямат друг шанс. ГЕРБ загуби 6% от„Костинброд“ и накрая се оказа, че няма фалшиви бюлетини. Това очакваме и четвъртък-петък се готвим за реакция. Опитаха със злоба и жлъч, но не успяват. Защото направеното от ГЕРБ няма алтернатива", каза още Борисов.

Аз съм подавал оставка, когато е било нужно. Най-доброто място за живеене е Австрия и виждате там какво се случва. Разликата е, че там партньорите на Себастиан Курц са се издънили и затова е развалена коалицията и подаде оставка. При нас няма такава необходимост, каза Борисов.

Публикувано във факти.бг:
„Ние сме инициаторите на това ЕС да има главен прокурор“, уточни Борисов. „Макар, че искат да си го припишат“. Думите му са по повод думите на лидера на БСП, че Борисов се страхува от европейска прокурорска проверка срещу корупцията.

Той отново отправи критики към президента Румен Радев по повод привикването на представители на съдебната власт по повод предстоящото избиране на нов главен прокурор. „Редно ли е? Тогава и аз да ги извикам на консултация. Това не е редно, защото е намеса в съдебната власт. Искам да му напомня, че по времето на служебното правителството на Герджиков и той ги събираше. БСП винаги са свикнали да държат цялата съдебна власт. Те да са съдниците и да раздават правосъдие. Само, че тогава Белене отеснява. Има Конституция и ясно е казано, че при избор на ВСС, президентът може да одобри или не чрез налагане на вето. Така огласено не ми се вижда правилно. БСП-Румен Радев са абсолютно едно и също. Няма критики към други освен към правителството“.

Премиерът Борисов отговори на въпрос за собствеността му. „Ние сме много сложна рода. С единия братовчед не съм се виждал от 40 години. С другите братовчеди не си бяхме говорили от 30 години. Сега като се видим, си махаме. Ние сме родени в една къща и не си говорим. Двама от тях съм ги бил и затова не си говорим, въпреки, че живеят в Банкя. Аз не си говоря с тях - те ли ще ми управляват бизнеса? За една помпа се бихме. „Ипон“ си е 100% частна фирма, създадена на гола поляна. Няма приватизация, не е вземала нито една държавна поръчка. Барселонската къща е на Сашо Чушев, не е моя“, подчерта той.

Премиерът се подразни от въпросите на водещия и го упрекна, че основното му четиво е вестник „Дума“.

Main Menu