Иво Прокопиев не е получавал заплахи за живота си

14 Окт 2019 09:49

"Не съм получавал заплахи". Така бизнесменът и собственик на медийна група Иво Прокопиев коментира пред журналисти дали е получавал заплахи за живота си.

Припомяне, преди няколко дни в Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че български бизнесмен е получил заплахи за живота си. Заплахата за убийство е била спрямо голям работодател, собственик на медии и с критична позиция към прокуратурата. Става въпрос явно за Иво Прокопиев, макар и Цацаров да не посочи името му.

Тогава главният прокурор обясни, че ще се действа по същия начин, по който се реагира на всички опити, заплахи, включително предадени по официален път и както "по отношение на Делян Пеевски и по отношение на Ахмед Доган".

 

Според Прокопиев се е получило недоразумение и заплахи за живота си не е получавал. Сигнали също не е подавал. По думите му има постъпила външна информация, по която върви разследване във връзка с журналистическо разследване на "Капитал". Има предприети мерки за неговата сигурност.

"Общият контекст, в който всеки недоволен от независимо разследване на журналист може да търси начини за саморазправа, го задава прокуратурата с мачкането върху независимите медии в последните години. Свързано е с дейността на някаква държавна агенция, за която не мога да кажа", подчерта Прокопиев.

 

На въпрос на news.bg какво трябва да се случи по време на днешното съдебно заседание, Прокопиев заяви, че това е едно от безумните доказателства за натиска, който прокуратурата оказва. Днес предстои пореден разпит на свидетели.

Той, заедно с бившите министри на финансите и на енергетиката - Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и трима финансисти от компанията "Булброкърс" са подсъдими за продажбата на 33% държавен дял на енергоразпределителното дружество EVN./news.bg

 

Main Menu