Борисов: „Балкански поток“ върви в срок

16 Май 2020 14:39

Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България е от изключително значение за страната ни и за региона на Югоизточна Европа. Това пише в профила на премиера Бойко Борисов над видео, което рекламира трасето на газопровода.

"Като част от развитието на Южния газов коридор, чрез IGB България и съседните ѝ страни ще имат достъп до алтернативни доставки от Каспийския регион, както и от съществуващи или бъдещи терминали за втечнен природен газ. Интерконекторът ще осигури възможност за свързване с други планирани газови проекти като терминала за втечнен газ при Александруполис, както и втечнен газ от Израел, Египет и други", гласи постът в социалната медия.

 

 

„Балкански поток“ напредва, тръбите са докарани и разпръснати по трасетата, а машините заваряват. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на интерконтектора Гърция – България.

По думите му работата по газовата връзка е продължавала и по време на извънредното положение, и в двете държави. Той допълни, че всички газови проекти вървят в срок, въпреки забавянето покрай пандемията.

„Имаме най-доброто в момента в региона. С много усилия и работа, с почтеност и откритост. В момента се съревноваваме кой по-бързо ще построи газопровода. На станция „Чирен“ сме много напред, за да може в посока Сърбия, Македония, Унгария да изкараме до 25 т газ“, допълни премиерът.

Министър-председателят посочи, че опозицията е яростна заради добрите добрите темпове на работа по проекта „Балкански поток“ на наша територия.

Main Menu