Ревизоро: Няма партийни назначения

29 Май 2020 13:02

Заместник-министърът на околната среда Красимир Живков не може да назначава и уволнява служители в МОСВ. Това стана ясно от брифинга на екоминистъра Емил Димитров в Народното събрание по случая със задържания му вчера в ареста заместник. Имало само една отстранена служителка - получила слаба оценка. Няма отстранен за нотификация, подчерта министърът.

Емил Димитров посочи, че Красимир Живков не е работодател на никого в страната.

Министърът назначава и уволнява, а Ревизоро се похвали, че няма партийни назначения.

Откакто той е министър, Живков не е идвал с кандидатури. Заместниците му не могат да подписват заповеди за назначения и уволнения.

Правомощие на премиера е да отстранява заместник-министър, а Емил Димитров не е разговарял с Бойко Борисов за политическата съдба на Живков.

Емил Димитров не е запознат с данните на прокуратурата, но всички документи, поискани от прокуратурата, са дадени.

Само три циментови завода ще могат да изгарят отпадъци, за това е разговарял с премиера и главния прокурор. Обсъдили са евентуални мерки срещу тези, които ще опитат да заобиколят строгите разпоредби за боклуците. Никой не иска нашите депа да се задръстват с чужди отпадъци, категоричен бе екоминистърът.

Не искаме в България да влизат отпадъци, както са влизали преди, тъй като при нас общественото недоволство е голямо и трябва да преминем към крайни действия, отсече министър Димитров.

 

Main Menu