Мъртво пиян шофьор блъсна жена на тротоар

31 Май 2020 12:18

 

Пиян шофьор е връхлетял с колата си върху пешеходка на тротоар в пазарджишкото село Овчеполци, съобщават от Областната дирекция на МВР. Това е най-фрапиращият случай сред многото брутални нарушения, разкрити при продължаваща специализирана полицейска операция в региона.

Инцидентът е станал снощи на улица в Овчеполци. Лек автомобил ВАЗ, шофиран от 41-годишен жител на съседното село Черногорово, се качил на тротоара и ударил намиращата се там 74-годишна местна жителка. Пострадалата е транспортирана от екип на Спешна помощ до Областната болница в Пазарджик и настанена за лечение с фрактури на краката, без опасност за живота.

Служителите на «Пътна полиция» тествали шофьора с дрегер, а уредът отчел 3.40 промила концентрация на алкохол.

При проверките по пътищата са засечени още десетки груби нарушения на правилата за движение, допълват от дирекцията на МВР. Установени са водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, на улици в селата Звъничево, Габровица, Овчеполци и на пътя между Виноградец и Карабунар. Показанията на дрегерите варират между 1.79 промила и 3.40 промила в издишания въздух. Пътните полицаи са засекли нерегистрирани автомобили, неправоспособни водачи и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Всички изброени нарушители са задържани в арестите на полицейските управления в региона.

Междувременно стана ясно, че е починала още една жена от четирите, пометени на тротоар от лека кола в село Дебращица точно на 24 май. Припомняме, че тогава 45-годишна шофьорка от Пазарджик на влизане в селото се вряза в групата местни жителки, докато те разговаряли пред къща. 76-годишна жена загина на място, други три бяха настанени в болница и претърпяха редица животоспасяващи операции. Най-младата от тях – 69-годишна, която беше в критично състояние, е издъхнала.

Main Menu