Нинова кани Мая Манолова и Слави Трифонов на срещи за честен вот

19 Ян 2021 16:25

БСП кани лидерите на Изправисе.БГ Мая Манолова и на "Има такъв народ" Слави Трифонов на срещи за честен вот.

Каним партии и НПО да се организираме за провеждане на честен вот, както и да обединим усилията си за паралелно преброяване на изборите, заяви лидерът на лидерът на БСП Корнелия Нинова. Решението е на Изпълнителното бюро на партията.

Промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде гарантирана. Ние като най-голямата опозиционна партия каним всички, които искат смяна модела на управление на разговори, за да се организираме за провеждане на честен вот, обясни Нинова.

 

В четвъртък сме поканили 10 партии и НПО, на които предлагаме обща позиция. В петък продължаваме с още партии и НПО, с които си сътрудничим отдавна по различни въпроси. Предлагаме общи действия за покриване на всички секции с членове, наблюдатели, застъпници, максимална прозрачност на вота и кампания за разясняване, че всеки глас ще бъде зачетен. Както знаете, ние като парламентарна група имаме членове на секционните комисии. Редица извънпарламентарни партии, които настояват за честен вот, нямат такива. Ние сме готови да помогнем на всички, които искат заедно да направим изборния процес по-честен", каза още Корнелия Нинова.

Предлагаме да обединим усилията си за паралелно преброяване на гласовете, което ние като партия ще направим. Важно е сега да се обединим всички, заяви още Нинова.

Изпълнителното бюро решихме да поканим и Мая Манолова, и Слави Трафинов и всички други, които са заявили желание и готовност за гаранции за честни избори. Срещите ще бъдат на неутрална територия извън "Позитано" 20, уточни Нинова. Тя обаче не отговори на въпрос кого изключва от списъка с формациите, с които няма да разговаря за предстоящия вот.

Социалистите ще обсъждат и дали в парламента ще бъдат направени предложения за промени в Изборния кодекс, които да включват и част от идеите, обсъдени при президента Румен Радев - за гласуване по пощата в чужбина и за видеонаблюдение при броенето на бюлетините.

Main Menu