Мото Пфое: Автомобилната мафия работи, създават се двойници на скъпи автомобили.

18 Дек 2021 18:29

Автомобилът, с който бившият финансов министър Владислав Горанов бе спрян на ГКПП "Калотина", е редовен. Закупен е чисто нов. Най-вероятно му е направен двойник, който е обявен за издирване. Това обясни шефът на фирмата "Мото Пфое", от която колата е купена на лизинг.

Пред БНР нейният директор Атанас Фурнаджиев коментира, че обяснението на инцидента е в автомобилната мафия:

"Автомобилната мафия работи. Създават се двойници на скъпи автомобили. На краден автомобил се пренабиват номерата и се поставят рама и двигател на редовен автомобил. По този начин се създава двойник на автомобила. Това е често срещана практика за по-скъпи автомобили. В момента ние имаме три такива случая: Единият с Range Rover Evoquе, който е закупен от завода производител, създаден му е двойник и понеже има двойник, се обявява за издирване в системата на Интерпол."

 

Днес стана ясно, че Горанов е бил спрян на границата на път за Сърбия, защото полицията засякла, че автомобилът му е обявен за издирване. Било му наредено да отбие и изчака, а той потеглил в обратна посока - до Драгоман. Оттам сменил колата с друга и отново се върнал на границата. По думите му, отивал на рожден ден на приятел.

МВР разследват случая. Ще се изясняват и действията на граничните полицаи на пункта. Според вътрешното министерство те са обяснили на Владислав Горанов да остане на място с автомобила си, а той твърди, че е получил нареждане да се върне във вътрешността на страната.

Main Menu