Печат на тази страница

Андре Токев: Готов съм да поема отговорността

20 Ян 2022 08:21

"Когато човек напълно е осъзнал своята вина за деянието, което е извършил дори и без умисъл, поради моментно състояние на преумора и липса на личен контрол, той трябва да понесе и съответното наказание. Благодаря на всички, които ме подкрепят в този труден период. Няма как да върна времето назад, но искам да дам пример и хората да разберат, че съм готов да поема отговорността за случилото се."

Това заяви пред bTV известният кулинарен гуру Адре Токев по повод новината, че влиза в затвора за 7 месеца - заради шофиране след употреба на алкохол.

Вярвам, че няма по-добър учител от живота, който ни поставя ежедневно в различни ситуации, за да се поправим, каза още Токев.

Той влиза в затвора за 7 месеца, след като сключи споразумение с прокуратурата, одобрено от Софийския районен съд.

53-годишният готвач бе хванат да кара пиян на 31 октомври м.г., мина през бордюра и остави джипа си по капли. От допира на металните части на колата с асфалтовата настилка излизаха искри, чуваше се скърцане и стържене, но обвиняемият не спря. Проверката на полицаите показа, че е шофирал с 1,9 промила алкохол в кръвта.

След това Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт.

Малшанс за шеф Токев е, че това не е първото му провинение. Той вече има 3-месечно условно наказание от варненски съд, пак за шофиране в нетрезво състояние. А провинението му от октомври 2021 г. е по време на изпитателния му срок. Така към седемте месеца се добавят и още три, но Андре Токев вече прекара под домашен арест повече от 2 месеца.

 

Той остава без книжка за година и половина. Ще плати и глоба от 450 лв. и разноските по делото.

Main Menu