Зарков готов за другарска битка за БСП

22 Ян 2022 13:19

Крум Зарков е готов за другарска битка за лидерското място. Това заяви самият той пред медиите преди началото на днешното заседание на Конгреса на БСП.

Той е недоволен от трите последни изборни загуби на столетницата.

По повод декларацията на социалистите от Благоевград да няма пряк избор на лидер, социалистът заяви, че това не би било добър знак. На днешното заседание социалистите трябва да констатурат оставката на лидера Корнелия Нинова и да насрочат датата за прекия избор за председател на столетницата.

По традиция заседанието на Конгреса на Левицата започна с химна на България, на ЕС и Интернационала.

 

Светлана Шаренкова поиска в 10.45 да се даде почивка, за да отидат делегатите на инаугурацията на Румен Радев и Илияна Йотова. Към това искане се присъедини и Весела Лечева. Предложението за честването на инаугурацията на Радев и Йотова бе отхвърлено.

Всички сме горди и съпричастни с встъпването с длъжност на Румен Радев и Илияна Йотова, каза Георги Свиленски. По думите му всеки делегат можел да се включи в церемонията.

Малко по-рано пред БиТиВи зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова заяви, че много местни структури и 2/3 от делегатите на Конгреса на левицата искат Нинова да остане председател.

"От Благоевград тръгна подписка в подкрепа на Корнелия Нинова. Хората искат Конгресът да не констатира оставката и г-жа Нинова да остане председател на партията", каза Анастасова преди заседанието на Конгреса на партията.

Според нея Корнелия Нинова е превела партията през много тежки периоди. "Вчера бяхме изключително зарадвани от тези 20 млрд. лв. в Бюджет 2022 за социални дейности - нещо, което БСП никога не е постигала, дори когато е била мандатоносител, каза Анастасова.

Според министъра на туризма и секретар на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов пред Нова телевизия всеки трус във всяка една от партиите, които участват в коалицията на управлението, неминуемо води до сътресение в самото правителство.

"Това е и един от основните мотиви на нашите другари, които искат тази оставка да бъде отхвърлена", допълни Проданов.

 

Main Menu