Хаджигенов: Ако има кабинет "Василев" всяко негово действие ще е предмет на мръсна сделка

04 Юли 2022 10:58

Предстои важна седмица, в която ще стане ясно дали ще има кабинет „Василев”.

„Асен Василев се изяви като по-добър оратор. Той поставяше по-добре тезите си. Петков беше по-разхвърлян и понякога наистина не се разбираше какво иска да каже. Докато Асен Василев е по-стегнат и би контролирал по-сериозно министрите си, ако ги има”, коментира в предаването „Здравей, България” Милен Керемедчиев, дипломат и бивш зам.-министър на външните работи.

„Кабинетът „Петков” беше възможен, кабинетът „Василев” не е възможен. Той е и вреден за самата промяна”, каза Николай Хаджигенов, движение „Ние идваме”. „Ако има такъв кабинет, всяко негово действие ще е предмет на мръсна сделка. Второ, идва зима, войната продължава, ако този кабинет изкара зимата, такава каквато идея са си сложили, как ще излезе след това? Политически мъртъв”, каза Хаджигенов.

Според пиар експерта Георги Куртев, Кирил Петков е започнал да губи позиции вътре в самата партия, а Асен Василев изглежда по-обединяващ.

„Възможността да се състави това правителство е по-голяма от нула. Друг е въпросът колко ще е устойчиво, какви политически последствия би имало и какви цели би постигнало”, каза банкерът Левон Хампарцумян. Той подчерта, че пред страната ни има важни теми – войната в Украйна, влизането в Еврозоната, Северна Македония, които трябва да се решават в парламента.

„Двама души ще хванат COVID есента и какво правим с парламента?”, попита Хампарцумян.

 

Милен Керемедчиев коментира, че „плаващите мнозинства”, които се получиха по някои важни теми последните месеци, всъщност означават „нестабилна вътрешна и външна политика”.

Що се отнася до отношенията с Русия, Милен Керемедчиев заяви: „Истерията ще премине скоро от дневния ред. Ще видим какъв ще е отговорът на Русия. При всички положения, според мен, няма да има закриване на посолството. Тази истерия е буря в чаша вода”.

„Този удар може да изглежда от дипломатическа гледна точка леко дърварски, но удря мрежата поне за 6 месеца. А възстановяването на тази мрежа ще бъде вече трудно, защото хората в службите вече не са само руски повлияни, а сигурно има и някои млади хора, които ще искат да направят кариерата си, пречейки тази мрежа да се възстанови”, смята Левон Хампарцумян.

Main Menu