Илин Димитров: Трябва да сме готови за обезпечаване на туризма при силна ковид вълна

02 Авг 2022 19:44

"Днес приемам поста на служебен министър на туризма с мисълта за предстоящата работа и с ясното съзнание за отговорностите и важните задачи, които предстоят, предизвикателствата пред туристическия сектор и очакванията, с които екипът ни е натоварен".

Това заяви при встъпването си в длъжност служебният министър д-р Илин Димитров, който прие управлението на институцията Христо Проданов.

 

Димитров благодари своя предшественик за направеното до тук и за доброто институционално сътрудничество с постоянната парламентарна Комисия по туризъм, която Илин Димитров оглавяваше в рамките на 47-то Народно събрание.

 

Димитров очерта някои от най-неотложните задачи, които предстоят, съобщиха от Министерството на туризма. Той обясни, че първо трябва да се направи всичко възможно спешно да бъде ускорена отчетността на Програмата за хуманитарно подпомагане на бежанци от Украйна. Другата приоритетна задача за Илин Димитров е решаването на проблемите със забавените категоризации на туристическите обекти.

Трябва да сме готови и за обезпечаване на работата на сектор туризъм при силна вълна от COVID-19 през есента, подчерта той. По думите му предстои активна работа по подготовката на зимния сезон и подпомагането на бранша за договаряне на лято 2023.

Служебният министър на туризма обяви също, че планира конкретни мерки и действия по редица актуални теми и политики, които ще подпомогнат и заздравят бизнеса в сектор туризъм, като активна работа и срещи с браншовите организации, интелигентна дигитална рекламна кампания, партньорства с международни организации и много други конкретни стъпки.

 

Христо Проданов пожела успех на служебния министър и подчерта, че оставя в добри ръце едно подредено министерство.

"Много се радвам да приветствам с добре дошъл Илин Димитров, който доскоро бе председател на Комисията по туризъм. Вярвам, че ще имаме приемственост в нашия сектор. Туристическият бранш го познава и го приема добре. Радостен съм, че оставям министерството в сигурни ръце", каза той.

Проданов подари на Илин Димитров икона на Св. Георги с пожеланието да го закриля и да му помага във важната мисия, с която се заема.

Main Menu