ПП: Напът е да се провали офертата за седемте танкера

13 Авг 2022 13:50
ПП: Напът е да се провали офертата за седемте танкера БГНЕС

"По-големи бяха очакванията от кризисния щаб на служебното правителство. Трябва да се търсят решения, базиране на дългосрочни решения с търговци и производители на природен газ, с обвързваща оферта". За това настоя бившият председател на Комисията по енергетика в 47 Народно събрание от квотата на "Продължаваме промяната" Радослав Рибарски пред БиТиВи.

Офертата за седемте танкера ще бъде провалена, ако до 19 август не бъде потвърдена към доставчика. При това търсене на газ в Европа, никой няма да ни чака да мислим още една седмица, изтъкна Рибарски, според когото преговори с "Газпром" в този вариант не би трябвало да се водят.

Рибарски обясни, че сега всичко се вижда, че в интерконектора с Гърция всичко е завършено. В интерконектора има природен газ и може да бъде използван, уточни той. За ПП проектът с Гърция е бил основен, напредъкът се виждал и за бившите управляващи проектът е завършен чисто документално.

ПП не са взели окончателно решение как ще се явят на предсрочните избори на 2 октомври. Предстои решението да бъде взето следващата седмица.

 

Main Menu