Лорер: ГЕРБ без Бойко Борисов е едно добро начало на преговори

03 Окт 2022 20:59

ГЕРБ без Бойко Борисов е едно добро начало на преговори за бъдещо управление - така Даниел Лорер от "Продължаваме Промяната" коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ какво предстои след тези избори.

"Ако ГЕРБ възприемат идеята, че им е необходимо ново ръководство, това ще е едно добро начало, за да разберем, че те осъзнават какво се е случило, за да може да имаме разговори с тях как да направим от България едно по-добро място наистина. Само и единствено, когато ГЕРБ покажат готовност да сменят своето ръководство и да възприемат вината си това, което се е случило през последните години, ние можем да считаме, че някакъв катарзис започва да се случва там", подчерта Лорер.

Ако се стигне до втори мандат и от ГЕРБ не успеят да съставят правителство, той заяви, че ще вземат този мандат и ще се опитат да съставят правителство.

"Дали ще успеем, зависи от партиите в парламента и позициите, които са готови да възприемат най-вече по отношение на бъдещето на България", допълни Лорер.

На въпрос - по-скоро избори или по-скоро кабинет, Лорер беше категоричен - кабинет.

На тези избори "Продължаваме Промяната" порасна. Ние се превърнахме от изборна вълна в една установена политическа сила, каза още той и допълни, че битката ще е дълга.

"Изборът дали България да бъде правова държава или отново да бъде контролирана от борисовщината, с която така добре привикнахме в продължение на десетилетие, всъщност ще продължи дълго. Може би едно десетилетие напред", уточни Даниел Лорер.

Основният извод от тези избори според него е, че в кампанията, говорейки за правовата държава и за повишаването на пенсиите, трябваше да се фокусира още повече върху един от основните страхове на хората, на който не са обърнали достатъчно внимание, а именно инфлацията и ерозията на доходите у нас.

Main Menu