ПП захапаха Борисов: Видя се кой отдаде на концесия нефтеното пристанище в Росенец на цената на 2 магазина в мола.

07 Дек 2022 23:15

"Продължаваме промяната" изпратиха своя позиция до медиите във връзка с изказването на Бойко Борисов малко по-рано днес, че е станал свидетел на създаването на нова коалиция- "Лукойл".

"Видя се кой остави "Лукойл" години наред да не плаща данъци в България и кой отдаде на концесия нефтеното пристанище в Росенец на цената на 2 магазина в мола. Първа "Продължаваме промяната" внесе проект на решение на проблема с високите цени на горивата", пишат от формацията на Василев и Петков.
Изявлението на Борисов е свързано с приетите в комисията по енергетика мерки за отстъпки от 1 лев за цените на горивата. Според ПП с това предложение може да се възползваме от дерогацията за руския петрол, допълват от БНТ.

"Нашето предложение дава възможност да се възползваме от дерогацията, която кабинетът "Петков" договори. Тя забранява износа на горива, произведени от руски суров петрол, за да може ценовото предимство на горивата да остава тук в България, за българските потребители, както и събраните допълнителни приходи от данъци и свръхпечалбите да се връщат при потребителите под формата на компенсации", посочват още от партията.