Печат на тази страница

Каракачанов: По мое време нямаше бити българи и запалени клубове

24 Ян 2023 23:42

Станахме свидетели на поредния брутален инцидент над българите в Македония. Сега Скопие се опитва да отмести фокуса. Вместо да излязат и да кажат - съжаляваме, те ще правят списък на българи, на които да се забрани да влиза в Македония.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов, който коментира тежкия инцидент с пребития в Охрид българин Християн Пендиков.

"България си е виновна сама за всичко и не го казвам с ирония. Виновни сме, защото нямаме последователна политика по темата Македония от 1944 година. България още тогава се съгласи с антихуманното отношение към сънародниците и даже караха хората в Пиринска Македония да се пишат македонци. След 1989 година и политиците, и медиите се сещат за българите в Македония само, когато има инциденти и пребити наши сънародници. Когато аз бях вицепремиер по обществения ред и сигурността и отговарях за Македония, нямаше бити българи и запалени клубове", изтъкна той.

"Изходът от тази ситуация е прост - България трябва да има ясна и категорична политика на себеуважение. България има интерес съседите ѝ да са членове на ЕС и НАТО, но няма интерес съседите ѝ да провеждат политика на омразата. Не може да осъждаме руската агресия и в същото време да се обвиняваме, че сами сме си виновни за ставащото в Македония. Това е шизофренна политика", категоричен бе Каракачанов.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu