ПП и ДБ категорично се обявяват против провеждането на Луковмарш

08 Фев 2023 13:25

Г-жо Фандъкова, не позволявайте за поредна година провеждането на профашистки шествия. „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) и тази година категорично се противопоставят на планираното провеждане на т.нар. Луковмарш и всяка друга форма на неонацизъм и профашизъм в България.

Това пише в обща позиция от страна на ПП и ДБ по повод предстоящото провеждане на Луковмарш. Публикуваме позицията без редакторска намеса:

"Осъждаме всеки опит за провеждане на събития, застрашаващи социалния мир, достойнството на българските граждани и общочовешките ценности. Призоваваме Столична Община и столичния кмет г-жа Йорданка Фандъкова да не позволят провеждането на шествие в защита на отречени от историята и правото идеологии, довели до едни от най-мрачните години в цялата европейска история.

Демократичното настояще и бъдеще на България изключва подобни прояви на ксенофобия и език на омразата. Провокациите към насилие, пропагандирането на расизъм, антисемитизъм, хомофобия, сексизъм, нямат място в българското общество".

Main Menu