Денков каза кога ще си подаде оставката

20 Ное 2023 16:50
Денков каза кога ще си подаде оставката БГНЕС

Премиерът Николай Денков иска анкетна парламентарна комисия, която да разследва случаите на полицейско насилие на протеста на футболните запалянковци.

Към момента все още няма решение за оставката на Калин Стоянов като вътрешен министър, стана ясно от думите на министър-председателят, съобщи dariknews.bg.

"Много от полицаите бяха пример как се охранява подобно събитие. Но, тези, които използваха палките и биеха паднали хора, хора, които нямаха общо с протестите - те нямат място в полицията. Не чух вътрешния министър да критикува и да се разграничи от действията на тези полицаи. Искам и министъра и политиците, които го защитават да кажат дали защитават това, добави Денков. Ако има действия и тези полицаи си тръгнат, аз нямам да имам проблем с министъра. Ще имам проблем, ако продължи да замазва ситуацията", категоричен беше министър-председателят.

"Ако министърът не припознае това като насилие, което заслужава тежка санкция, аз ще си подам оставката. Това е абсолютно неприемеливо", заяви Николай Денков.Всички разговори между вътрешния министър и Кирил Петков, те са били само с настояване да не се допуска изборна търговия, категоричен беше Николай Денков във връзка с твърденията на Калин Стоянов, че му е бил оказан натиск от съпредседателя на ПП. "Не е имало разговори от типа, че някой партия трябва да бъде печеливша или друга да бъде губеща. Запознат съм с тези разговори", добави той.

Всяка една жертва на насилие ще получава безплатна правна помощ и общо имаме 31 центъра с 348 места за настаняване на жени и деца, пострадали от домашно насилие, информира още министър-председателят.