Рокади във "ВиК" ЕООД - София и Пловдив

20 Ное 2023 22:51

Инж. Росица Итова поема управлението на "ВиК" ЕООД - София. Решението за рокадата в ръководството на ВиК оператора, който предоставя услуги на територията на София област, е на Управителния съвет на "Български ВиК холдинг" ЕАД.

Това съобщиха от пресцентъра.От там обясняват смяната с на натрупването на загуба от 25 млн. лв. при предишното ръководство. "ВиК" ЕООД - София е едно от най-задлъжнелите дружества от структурата на "Български ВиК холдинг" ЕАД. В периода, в който досегашният управител на "ВиК" ЕООД - София инж. Иван Иванов управлява дружеството негативният финансов резултат се задълбочава драстично, твърди холдингът.

Към 30.09.2023 г. "ВиК" ЕООД - София отчита непокрита загуба с над 35% повече в сравнение с непокритата загуба от 18,1 млн.лв. към 30.09.2022 г. За първото 9-месечие на настоящата година текущата загуба е в размер на 2,2 млн. лв.

Влошено финансово състояние и на "ВиК" ЕООД - Пловдив е причина УС на "Български ВиК холдинг" ЕАД да смени управителя на оператора и там. Дългогодишният главен инженер на оператора - инж. Антон Гълъбов поема управлението на дружеството. Основание за смяната на ръководството е незадоволителното финансово управление в последните две години., довело до непокритата загуба на дружеството към 30.09.2023 г. в размер на над 16 млн.лв.