Какво време ни очаква на студентския празник и през уикенда

08 Дек 2017 08:21

В петък ще бъде предимно слънчево. Затоплянето ще продължи. Максимални температури - между 9 и 14 градуса.

 

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за декември - ще се понижава и вечерта вече ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде слънчево, след пладне над масивите от западната половина от страната ще се появи разкъсана висока и средна облачност. Ще духа силен югозападен вятър. Топло за декември с максимална температура на височина 1200 метра около 9 градуса, а на 2000 метра - около 3 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд ще се появи слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 12-13 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

 

В събота южният вятър ще се усили, облачността ще се увеличи, отначало висока и средна, до вечерта ще се вплътни.

 

 

През нощта срещу неделя от запад на изток ще има валежи, отначало от дъжд. С усилване на вятъра от северозапад бързо ще нахлуе студен въздух и на много места в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

 

 

 

В неделя ще бъде доста ветровито, но валежите бързо ще спрат, от запад и облачността ще се разкъсва и намалява и до вечерта в по-голямата част от страната ще се изясни.

 

Към вечерта и вятърът ще отслабне, а в понеделник отново ще се ориентира от югозапад, ще бъде умерен, в Източна България и силен; ще започне бързо затопляне.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu