E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 21 Февруари 2018 09:23

Гипсова чиния е паднала върху 3-годишните близнаци, ще търсят приемни семейства за децата

Гипсова чиния, поставена като декорация на стената е паднала върху главите на 3-годишните близнаци, които бяха приети вчера в университетска болница "Св. Георги" в Пловдив. Това става ясно по думите на директора на полицията в града Атанас Илков.

 

Майката на бебетата - 38-годишната Иванка Стефанова беше освободена от ареста късно снощи с постановление на наблюдаващия прокурор. Срещу нея няма повдигнато обвинение.

 

Нямаме данни за домашно насилие", заяви Атанас Илков. Повторен оглед е извършен в апартамента, където жената е живяла с децата си. "Това, което разказва майката, отговаря на ситуацията", обясниха от полицията.

 

Майката на децата е обяснила, че гипсовата чиния от стената е наранила главата на момченцето.

 

Те тежат едва по 9 кг. и са недохранени.

 

Съседи на Иванка твърдят, че никога не са я виждали да извежда децата. По тялото на момиченцето имало синини, а братчето й бил с мозъчен кръвоизлив. "Ще потърсим приемни семейства за децата", коментира пред bTV началникът на "Социална политика" в Пловдив Надя Танева.

 

Припомняме, на 19 февруари 3-годишно момченце ебеше прието в болницата в Пловдив. Детето е в тежко състояние. На детето е оказана спешна медицинска помощ и му е извършена животоспасяваща операция.