Сотир Цацаров: Не ми е известно МВР да е постигнало напредък за избягалите затворници /снимки/

16 Апр 2018 12:15

Да бъде обособен специален затвор за опасни престъпници. Не е необходимо да се гради нов затвор, може да бъде обособен такъв в някои от сигурните и обособени добре сгради. Това каза в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, след като връчи диплома на отличника от юридическия факултет на ПУ. 

 

Относно бягствата от затворите в Пловдив и София той заяви, че очаква още подобни бягства. Това, което стана се очакваше да се случи. В продължение на 10 години само говорим за съдебна реформа, но само говорим. Никаква такава не е извършена в затворите. Един надзирател понякога отговаря за 49 затворника. Има неравнопоставеност между лишените от свобода и хората, които ги охраняват. Заплатите на надзирателите са ниски. Условията, при които работят не са добри и протестите им бяха меко казано основателни., коментира Сотир Цацаров и допълни, че "Не ми е известно до този момент МВР да е постигнало напредък в разследването на бягствата от Софийския затвор". 

„Нископлатеният им труд е предпоставка за огромно текучество там, за много незаети места и за корупционни практики. Местата за лишени от свобода отдавна са извън всякакви нормални стандарти за сигурност”, каза още главният прокурор.

 

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu