E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 14 Юни 2018 11:40

Общината купува още 30 паркомата, строят многоетажен паркинг

Обществена поръчка за доставка и монтаж на 30 нови паркинг автомати обяви пловдивската община. Стойността на поръчката е 240 хиляди лева. Изискване към участниците в търга е да са извършили идентични или сходни доставки на поне 10 автомата за платено паркиране. Крайният срок за подаване на офертите е 17-ти юли.

Община Пловдив започва строителството на първия многоетажен паркинг на Пещерско шосе., съобщи кметът Иван Тотев. Паркингът ще е на четири нива с капацитет за близо 200 автомобила и с прилежаща търговска зона. Финасирането в размер на 3 милиона лева ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет следващата седмица. Тогава ще се гласуват и 5 хиляди лева за изработване на техническо задание за още един многоетажен паркинг до хотел „Лайпциг“ и проектиране на втори пешеходен мост над река „Марица“, обяви още кметът. Тотев каза, че е доволен от приходите от глобите за паркиране. Според него добрата работа с НАП дава резултат. 

 

Днес кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов символично откриха новоизградения паркинг в междублоковото пространство на ул. "Антон Тайнер" и "Капитан Райчо". Паркингът разполага с 55 места за паркиране и ще бъде осветен нощно време. Проектът е на стойност 118 хил. лв. с ДДС. Всички места са разграфени с маркировка и при желание от страна на граждани, всеки може да заяви персонално място за паркиране срещу съответната такса. „Към момента имаме 30 подадени заявления, повечето от които постъпиха преди паркингът да бъде завършен,“ – коментира Георги Стаменов. „Щастлив съм, че успяхме да облагородим това място и така да допринесем за по-добрата визия на квартала и за удобството на живущите,“ – каза кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев.

Последно променена в Четвъртък, 14 Юни 2018 12:51