Съветниците отпуснаха 1 320 000 лева на МБАЛ "Свети Мина", само д-р Учкунова против

12 Юли 2018 10:43

 

Общинският съвет на Пловдив одобри отпускането на безлихвен заем от 1 320 000 лева от бюджета на общината на МБАЛ „Св. Мина“ . Предложението на заместник-кмета Розалин Петков бе одобрено от 41 съветници, само д-р Лилия Учкунова от НФСБ бе против . Основната част от средствата в размер на 650 000 ще бъдат използвани за изплащане на просрочени задължения към доставчици на медикаменти и НАП, а останалите за покриване на задължения към банки, както и за неизплатени стари заплати, за които сумата надхвърля 126 000 лева. Изчистването на задълженията се налага с огледа на вливането на МБАЛ "Свети Мина" в МБАЛ "Свети Пантелеймон".

 

На днешната сесия стана ясно, че Родилното отделение на АГ "Весела" ще бъде преместено в сградата на МБАЛ "Св. Мина" на ул. "Иван Вазов" в Пловдив. Това съобщи управителят на МБАЛ Св. Пантелеймон доц. Петко Недев пред ОбС.

 

Пребазирането се налага, по икономически икономически съображения, тъй като здравното звено е натрупало 400 000 лева разходи . Всички лекари и акушерки са се подписали, че са съгласни да отидат на новия адрес.

 

Доц. Недев каза още, че е постигнал съгласие с КТ Подкрепа, които готвиха протест в болница Св. Мина.

 

Вливането ще завърши окончателно през септември, заяви ресорният зам.-кмет Розалин Петков. МБАЛ "Свети Пантелеймон" ще поеме активите и пасивите на МБАЛ "Св. Мина", след като двете лечебни заведения се слеят. Доктор Лилия Учкунова мотивира отрицателния си вот с факта,е сегашното ръководство на МБАЛ "Свети Мина" не е решило проблема със задълженията на болницата, но никой не му търси отговорност за това.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu