Турско семейство с дете е пострадало при катастрофата на "Тракия"

07 Юни 2018 14:03

При тежката катастрофа, която възникна тази сутрин на АМ "Тракия" между тежкотоварен камион и лек автомобил, са пострадали 4 души. Това заяви за news.bg д-р Дора Шопова, зам.-директор "Медицински дейности" в многопрофилната болница в Пазарджик.

Припомняме, инцидентът възникна рано сутринта при 75-и километър на автомагистралата. Първоначално имаше информация за двама пострадали, но впоследствие стана ясно, че пострадалите са повече - 4 души.

В лекия автомобил се придвижвало тричленно семейство от Турция - мъж, жена и 16-годишно момиче. И тримата са пострадали, като с най-тежки наранявания е мъжът, който е на 68-годишна възраст.

Мъжът е с тежка гръдна травма и счупени ребра и от двете страни. Към момента пациентът се обработва и му се правят изследвания - рентген, скенер и други. Мъжът има и травма на дясната ръка.

Пострадалата жена е на 62-годишна възраст. Тя е приета в болницата с травма на главата, гръдна травма и порезни рани по лицето и шията. Жената все още е в операционната.

16-годишното момиче е прието в хирургията на болницата с гръдно-коремна травма и счупен лумбален прешлен. Момичето е без опасност за живота.

 

 

 

Водачът на камиона е български гражданин на 43-годишна възраст. Той пристигнал в болницата първи. Той е без сериозни наранявания - има травма на дясното рамо. Най-вероятно мъжът няма да бъде хоспитализиран.

Шофьорът е тестван за употреба на кръв и наркотици.

Пострадалите при катастрофата ще бъдат под постоянно наблюдение.

Катастрофата сериозно затрудни движението по АМ "Тракия" в посока София. Предполага се, че леката кола с турска регистрация се е ударила в задницата на камиона, който е с българска регистрация.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu