Кукери ще гонят злите сили в Брюксел

16 Апр 2018 16:06

 

Изпълнителите от  Фолклорният ансамбъл „Слав Бойкин“  в Раковски заминават за белгийската столица, където ще вземат участие във фестивала „ Балкан Трафик“. Фестът ще се проведе от 19-22 април  и традиционно представя фолклорни и градски артисти от Балканите и Белгия . Тази година събитието ще представи специален фокус  с български участници в програмата си със съдействието  на Фондация „Пловдив 2019“ и Министерството на културата. Инициативата е в рамките на културната програма на страната във връзка с Председателството на Съвета на ЕС през първата половина на 2018г.

Организаторите на фестивала „Балкан Трафик“ са запознати с дейността на Народно Читалище „Св.Св.Кирил и Методий-гр.Раковски-1908“, с чийто кукерски състав имаха среща в края на 2017г. и тогава отправиха своята покана за участието на кукери и музиканти на предстоящия фестивал.

Групата от Раковски ще се включи в участия на различни закрити и открити локации в Брюксел, като и в гигантското хоро на площад в центъра на града, с което по традиция завършва фестивала.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu