E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Вторник, 14 Ноември 2017 21:23

Академик Бултекс 99 загуби от Блокотехна в Балканската лига с 82:86/снимки/

Академик Бултекс 99 загуби нещастно домакинството си на македонския Блокотехна в Балканската лига с 82:86 /19:26, 26:11, 16:25, 21:24 / в двубой, пълен с обрати. Пловдивският тим обърна пасив от 10 точки още до почивката, два пъти повеждаше, включително в последната четвърт, но грешки в самия край на мача костваха победата.  Голям мач за пловдивския тим направи Адриян Секулов, който изригна с 22 точки, от които 4 тройки. За съжаление усилията му се оказа недостатъчни. 19 точки добави Шакир Смит, Дурчев се отчете с 12.

Академик Бултекс 99 започна лошо, стрелбата не вървеше никак в началото, в защита нещата също не стояха добре. През първата четвърт авансът на гостите стигаше 10 точки. До средата на втората обаче пловдивският тим заздрави отбраната, а отлично включилият се Секулов поведе тима към обрат. Гардът буквално избухна с 14 точки за десетина минути игра и бе в основата на промяната на студентите.

След почивката гостите се стегнаха и 3 минути преди края на третата четвърт дори поведоха, след като домакините влошиха мерника на далечната стрелба. За сметка на това баскетболистите на Блокотехна вкараха няколко тройки, с които наклониха везните в своя полза. След кош на Бачев със сирената двата отбора се оттеглиха с точка аванс на Блокотехна преди решителната последна четвърт.

В нея отборът на Асен Николов дръпна с 8 точки, благодарение на точна далечна стрелба на Шакир Смит и Айзея Юмипиг . В последните 2-3 минути обаче грешки неточни решения в атака попречиха на студентите да си вземат мача. Това бе пета поредна загуба на Академик Бултекс 99 в НБЛ и Балканската лига. Предстои пауза, на 2 декември пловдивският тим посреща Спартак Плевен.

На една от почивките на двубоя играчите отдадоха заслуженото на момчетата от отбора за хора с увреждания, който е готвен от треньори на Академик Бултекс 99 за участие на световно първенство догодина в Италия. Като подарък те получиха топка с автографите на баскетболистите на пловдивския тим.

АСЕН НИКОЛОВ, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Загубихме спечелен мач заради неточни решения и прибързани действия в решителните моменти. Едно си говорим на паузите, друго вършим на игрището. Има много неща, върху които да работим през паузата, но най-важното е да седнем с президента и да уточним някои промени, които евентуално да направим в отбора. Някои играчи загубиха доверието ми.

Последно променена в Вторник, 14 Ноември 2017 21:38

Галерия със снимки