Дари заплата за пърформанс на премиера!

26 Апр 2022 10:51

Премиерът Кирил Петков призова българите да си дарят месечната заплата, за да може да помогнат за купуването на оръжия за Украйна. Причината е, че той не може да сложи ред в управляващата коалиция и очаква българските граждани, които и без това безвъзмездно отвориха домовете си за украинци, сега да финансират и войната. Иначе само след броени дни Петков трябва да отиде на посещение в Киев, а там Зеленски ще го очаква с въоръжение, а не селфита, както самият той каза.

 

Ето и част от коментарите по повод благотворителната кампания на Петков:

 

Кристиян Шкварек

Премиерът Кирил Петков започна кампания за набиране на средства, които да бъдат представени на украинското правителство. Не на благотворителни организации или бежанците, ми направо на правителството. Призовава всеки българин да дари една своя заплата.

...най-бедният народ в ЕС, намиращ се в състояние на безпрецедентна икономическа криза и скок на цените да започне да дарява за чуждо правителство. Докато рекордната инфлация изяжда спестяванията ви - дарете една заплата за социалния Пърформанс на премиера. Че да отчете и той нещо, след като не може да вкара ред в собствената си коалиция и правителство.

Искам да отбележа, че да даряваш е християнско, особено на хора в нужда и особено на Великден. Но да се измъкваш с подобен жалък пърформанс, при това по време на криза, за която и ти, и кабинетът ти сте отговорни, е жалко, пошло и безочливо.

Никога не си избирайте глобални хора за управление. Циркът е ежедневен.

 

Стефан Ташев

Просто Киро обяви дарителска сметка за оръжия за Украйна. И ни призова да дарим по една заплата като НЕГО...На Кики и компания не бих дал и стотинка. Защото лъжат на всяка крачка. Искам да видя Асен Василев, например, колко ще дари. И Спецов. Защото съм сигурен, че парите, които балъци ще дарят, ще отидат там,където отидоха 9 милиарда лева от заеми през последните месеци.

 

Георги Вълчев

Това някаква шега ли е?

Кирил Петков да не иска подкрепата за ПП да падне до едноцифрени нива? Принципно няма нищо лошо в подобни кампании, и е хубаво наистина, който може да помогне на бедстващите поради войната. Обаче...

В момента основната тревога на българските граждани е инфлацията - бързата и масова загуба на покупателна способност, която топи материалното им благосъстояние месец след месец. Как мислите ще се приеме в точно този контекст премиерът да призовава българите да даряват по заплата за военна помощ? Ще се приеме сякаш за премиера военната помощ за Украйна е по-важна от материалното състояние на собствените му граждани.

Отгоре на това, тази идея най-вероятно ще издразни и тази част от населението, която е твърдо "за" изпращане на военна помощ. Защото за нея ще изглежда, че правителството се опитва да избяга от отговорност по темата и я прехвърля на обикновените граждани.

 

Людмил Илиев

В една от най-бедните страни в Европа премиерът призовава гражданите да се лишат от една заплата, която да подарят на друга държава, за да закупи оръжие. И това при положение, че е публична тайна, че военните ни заводи работят на пет смени, за да изнасят оръжие за същата тази държава. Поредно измъкване от отговорност и прехвърляне на важно държавно решение на съвестта и плещите на редовите граждани.

 

Цветан Фиков

Кире призовал да дарим по една заплата за Украйна. Аз го призовавам да дари по една от неговите заплати, които му ги плашаме ние, за всеки от нас.

Както се казва да ни “отремонтира липсите и пукнатините” дето ни причини във финасите с лични средства, щото и без това взима повече от колкото е свършил!

 

 

Станислав Недков-Стъки

Прост Киро:

„Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата“.

Линда май е взела някакво специално брашно от Амстердам за козунаците.

Този глуповат човечец, временно изпълняващ длъжността премиер, знае ли, че половината от българите са безработни, получават минимална заплата или минимална пенсия, и всеки ден се борят за оцеляването си?

 

 

Виктор Димчев

Кирил Петков е прав. Който иска - да дари по една заплата за Украйна. Който не иска - да дари кето козунак. Корнелия Нинова да почерпи останалите с червени яйца. Затова ги избрахме в НС - да ни дават добри идеи и да се подиграват на съседите при нужда.

 

Радослав Бимбалов

Винаги съм презирал явлението Българската Коледа. В тази цинична проява се съешават циничен алтруизъм и публична суета, наметнати за малко приличие със събиране на лепта за децата, за които държавата принципно е длъжна да се грижи не само по празниците.

Сега сме на път да изобретим и Българският Великден.

Посланието на Кирил Петков за даряване на заплати вместо оръжия е потрес. Това не е просто нескопосан опит за политическа индулгенция. Това е нелепа, безмозъчна акция на отчаяно безсилие от страна на цяла една държава пред робството на един агресор. Робство, на което се обричаме доброволно.

Мили ми политичета, дребни малки оковани оловни човечета, народът на Украйна има някаква нужда от шепата железа, които сме в състояние да изпратим. Но още по-важно е за вас да осъзнаете, че трябва да докажете на един друг народ, че имате нещо като топки в гащите си. Този народ ви избира, праща и плаща. Нарича се български и чака от вас да го водите. Някак, но не просто някъде, а където ни е мястото - в цивилизацията.

 

Делян Добрев

Кирил Петков, според международни медийни публикации от днес (например New York Times), България вече снабдява Украйна, чрез фирми посредници с огромни количества боеприпаси. Това се потвърждава и от огромният ръст в износа на отбранителна продукция след февруари тази година. Тоест, Вие се опитвате да решите несъществуващ проблем.

Все пак искам да задам един въпрос за да реша дали да дарявам:

1. Ако съберем достатъчно пари в кампанията за един или няколко камиона ракети C300, Премиерът Кирил Петков ще ни продаде ли?

 

Петьо П. Блъсков

Патологичния лъжец и психопат зове българите да си дарят заплатите, за да си купели азовците бомби и картечници.

Може би след време ще намеря хумора тук.

В момента мога да му кажа - махай се от тази държава и никога не се връщай! Махай се, нагъл, гнусен боклук!

 

Източник: Днес +

Main Menu