Демонстрацията на българо-съветска дружба на 6 септември заплашва целостта на България!

08 Сеп 2022 18:57

Каравелов, Стефан Стамболов, княз Александър Батенберг, майор Коста Паница, както и всички жертви през Сръбско-българската война задължава организаторите на честването да кажат, как г-жа Митрофанова се оказа в този ден, в този час, на това място!

 

Да не забравяме също, че ден след Съединението, на 7 септември България чества и друга славна епопея – Добруджанската. През 1916 г. части на Българската армия проявяват чудеса от храброст и отблъскват румънските и руските войски, напиращи към Добрич. Забравихме ли безпримерния героизъм на ген. Иван Колев и българската конница, сразили прехвалените казаци в онези епични дни? Забравихме ли всички офицери и войници, пролели кръвта си в бой срещу румънските и руските части в онази "специализирана военна операция"? Не го ли сториха, за да ни има днес?

 

Та кои точно събития „чества“ Елеонора Митрофанова от нашата история? Съединението и Добричката епопея ли? Или „подпечатва“ васалните ни плонжове пред Кремъл и „Газпром“?

Не ни ли остана капчица гордост?

 

Това е някакъв абсурд, сюрреалистичен сюжет.

 

Да не би Путин да е възстановил СССР и да кандидатстваме отново за 16-та рупублика? Ако е така – кажете, да е ясно.

 

Или ние, простите българи, не разбираме как се прави „голяма политика“ и безропотно трябва да приемаме всяко решение и приумица на овластените политици, заели постовете с нашите гласове?

 

Страх ли ви е да кажете, защо се прави всичко това и чии интереси обслужвате? Или вместо Съединение е дошло време България отново да бъде разделена – една на путинофилите и васална на Кремъл и друга – свободна да изповядва цивилизационните ценности, завещани ни от най-светлите български умове.

 

Звучи зловещо, но някои властници май са готови и на това. Този план не е за подценяване, след като вече е ясно, че Русия има план да блокира АЕЦ „Козлодуй“ като спре договорените отдавна гориво и резервни части. Този план вече е в действие. И Митрофанова, наредена на метър от държавния глава Радев, участва в това.

 

 Коментар на Огнян Стефанов, frognews.bg

Main Menu