Към Лена Бориславова: За незаконните арести, държавните пари, липсата на съчувствие, порочната коалиция и Слави

08 Ян 2023 18:34
Към Лена Бориславова: За незаконните арести, държавните пари, липсата на съчувствие, порочната коалиция и Слави БТА

Добър ден, добри хора,

Днес Ви приканвам заедно да поразсъждаваме за липсата на съчувствие, за приемането на държавни дарения, за униженията на Линда… за истината, отвъд скандала, предизвикан от песента на телевизия 7/8 “Уморена Лена – хищна хиена”.

На 17 март 2022 г., в 18:00 ч., началникът на кабинета на министър-председателя е информирана, че ще бъде арестуван лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. За това знаят само Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков, другите вицепремиери и министри са оставени на стенд-бай, часове наред изчакват да ги извикат за заседание на Министерски съвет.

Защо Лена Бориславова знае нещо толкова важно преди Слави Трифонов, Корнелия Нинова и Христо Иванов? Служебната ѝ позиция не допуска тя да стои по-горе от членовете на кабинета и от коалиционните партньори.

Защо Лена Бориславова е фаворизирана? Защо ѝ е позволено да играе ролята на паралелен премиер? Откъде-накъде командва тези, на които трябва да се подчинява?

Аз имам няколко въпроса към Лена Бориславова. Звъняла съм ѝ и съм ѝ писала смс-и, днес – също така – че искам да поговорим, но тя не реагира. Затова ще го направя публично.

 

Защо Лена Бориславова се съгласява, на 1 юли 2021 г., адвокатската кантора, в която работи – “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” да получи договор за правно обслужване с държавната ББР, докато принципал на банката е служебният министър на икономиката Кирил Петков, с когото – на 20 юни 2021 г., в 8:33 часа сутринта, се среща в квартира на AirBnB? Каквото и да са правили там, у младата и способна юристка не е ли възникнало съмнение, че не е много редно последвалото договаряне на държавни пари?

Защо Лена Бориславова се съгласява на 25 май 2022 г., държавното дружество “Сердика спортни имоти” да сключи договор с адвокатската кантора “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” на стойност 117 350 лева? Сутринта на този ден парламентарната група гласува единодушно (-1), желанието на Слави Трифонов “Има такъв народ” да напусне управляващата коалиция. Младата и способна юристка не е ли осъзнала, че така Радостин Василев, с държавни средства, си капарира депутатско място в “Продължаваме промяната”, както и стана на практика? Нейната приятелка Яна Балникова, заради Радостин Василев, беше унизително изхвърлена от водаческото място в Габрово и обидена напусна политиката.

Защо Лена Бориславова се съгласява с адвокатската кантора “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” да се сключат 2 договора от Министерството на образованието и науката, докато министър е Николай Денков, бизнес-съдружник от 2018 г., на премиера Кирил Петков? У младата и способна юристка не възниква ли съмнение за конфликт на интереси и липса на морал, за чиста проба корупция?

 

Лена Бориславова започва работа в адвокатска кантора “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”, където съдружник е майката на Никола Минчев, председател от “Продължаваме промяната” на 47-я парламент и заместник-председател на 48-я парламент. Преди това, харвардската възпитаничка безуспешно се явява на интервюта за работа. В адвокатско дружество “Данаилов, Дренски, Неделчев и Ко”, както научих от вътрешен източник, още от първите минути на интервюто установили, че нищо не разбира от право, преценили я като посредствена и ограничена.

Сега Лена, уютно прикриваща се в ролята на жертва, дали се пита – ей, така, по женски, по човешки: защо никога не реагира при публичните брутални унижения на жени, когато беше значима в йерархията на властта и разполагаше с колкото си поиска възможности за медийна изява? Нито дума на съжаление за ужаса и травмата на бременната Венета Бойкова Борисова, присъствала заедно с двете си малки момчета при ареста на баща ѝ в родния ѝ дом. Нито дума на съжаление за мъката на Севделина Арнаудова, че преравят дома ѝ и я задържат пред очите на дъщеря й-второкласничка, даже не ѝ разрешават да дойдат и да я вземат родителите ѝ. Нито дума, след като съдът обяви арестите на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов за незаконни.

На 11 октомври миналата година, Кирил Петков ме покани на среща, на която го попитах какви са били “доказателствата” за арестите. Като ми изреди: разказите на Васил Божков-Черепа, шофьора му и портиера на Министерството на финансите, спонтанната ми реакция беше: само това, наистина ли; вие добре ли сте?! По-късно стана ясно, че “арестът по неотложност” е бил отдавна подготвен по донос на Георги Георгиев от “Боец”, бивш ковчежник на местна организация на ГЕРБ, автор на публично писмо с клетва към Бойко Борисов: “винаги ще ти вярвам, Генерале”! А в доклада на МВР, публикуван от ПИК се обяснява, че на всяка цена трябва да се намери нещо, за да се подкрепи обвинението. Мерзка история, минала покрай ушите на младата и способна юристка, която трябва да е била наясно, че се гази правото – грубо и арогантно.

 

Ако Лена Бориславова беше на такава висока позиция в Америка, където е следвала, щяха да я разпънат на кръст! Там някак умеят, когато направят грешка, да кажат: съжалявам. Сега ни призовават, едва-ли-не, да канонизираме многострадална Лена!

Да попитам ясно – а тя кога прояви женска солидарност с грубо обижданите народни представителки от ГЕРБ, кога се възмути от арогантните канонади на Радостин Василев срещу Весела Лечева, която освети съмнителните му схеми в министерството на спорта; кога показа съчувствие към унизените и оскърбените, кога призна поне една погрешна стъпка на това порочно управление, довело т.н. обикновени българи до просешка тояга и мизерия.

Лена може да не е имала нищо интимно с Кирил, може да е било просто интимно приятелство. Но тя някога замисли ли се, че карантинирането ѝ заедно с Кирил в правителствената резиденция, историята с “парапета”, нощувката в Солун, воаяжите по чужбина … всичко това наранява Линда, законната съпруга, родила и отглеждаща три дъщери – впрочем, достатъчно големи, за да бъдат притеснени от всичките будоарно-романтични истории. Лена и Кирил дори не се постараха да бъдат по-дискретни – от кумова срама и от загриженост за чувствата на Линда и момичетата.

Вчера по БТВ Кирил Петков каза, че Лена е лидер. Тогава, защо се съгласи тя да бъде изхвърлена от листите?! Защото Асен Василев осъзна колко тази Love story вреди на партията.

След като призовах Кирил Петков лично да защити Лена Бориславова в този болезнено труден момент за нея, той го стори по телевизията с половин уста, след него се появи във Фейсбук и Мирослав Иванов с някаква смешна тирада. Тези мъже не могат да кажат три изречения – простички, естествени, спонтанни, вълнуващи. Защото всичко е фалш и поза. И са клети аматьори във всяко измерение на живота.

 

П.П. Отвъд моята женска солидарност с Лена, която изразих веднага, като медиен човек ще кажа: Слави Трифонов си го върна на Кирил Петков брутално: заради обидите за “престъпник” и “мафия”, за съблазнените безогледни службогонци и предатели Радостин Василев и компания; за обвиненията: “Слави ме попита къде е моят милиард”… Хайде сега пак да се похвалят за чудесната коалиция и лошата опозиция, свалила работещо правителство. А “Има такъв народ” започна предизборната си кампания – с над половин милион гледания само за 2 дена на клипа на “Уморена Лена – хищна хиена”. Такава е действителността в България.

 

Коментар на Соня Колтуклиева

Main Menu