20 български топ готвачи показват в книга съкровищницата на съвременната българска кухня

18 Мар 2019 08:07

 

От днес в книжарниците е новата книга на издателство „Кактус“ "20 български топ готвачи”. Всички те са вдъхновени от традиционни родни продукти, които ги приготвят по нетрадиционен начин. В книгата можете да видите рецептите както на популярни лица от екрана като Андре Токев и Виктор Ангелов, така и готвачи като Иван Кирин, Павел Павлов, Алекс Иванчев, Георги Ерменков и много други топ имена в кулинарната професия.
В основата на представените от тях рецепти стоят традиционни български продукти – кисело мляко, розови домати, печени чушки, пъстърва, петле, калкан – но интерпретирани чрез модерни техники и обогатени от вкуса на екзотични съставки. Рецептите, с които могат да се запознаят читателите на тази книга варират от таратор с мента и лайм до шкембе чорба с език и бъбреци.
„За мен е чест като професионален готвач и като издател да представя на родните читатели и ценителите на храната двадесет от най-добрите български готвачи“, споделя шеф Иван Манчев, издадел на книгата. „Някои от тях сигурно вече познавате, а други вероятно чувате за първи път, но истината е, че в момента тези млади професионалисти усъвършенстват българската кухня и я поставят на ново равнище в световен план“.
По-страстните кулинари със сигурност ще намерят предложения, които да приготвят и в домашни условия. А за всички останали тази книга ще открехне вратата към високата професионална кухня в България – тя съществува благодарение на таланта, труда и дръзновението на младите готвачи, част от които ще бъдат представени в нея.
Автор на книгата Илиан Илиев, който е фотограф с дългогодишен опит зад граница, специализирал в областта на художествената фотография на храна и фууд стайлинга.
Търсете книгата от 18 март в книжарниците и в мрежата на Метро България.

Main Menu