Големият цигулар Вадим Репин изнесе вълнуващ концерт в Пловдив /снимки/

05 Окт 2019 07:54

Световнопризнатият витруоз Вадим Репин изнесе страхотен концерт в зала СИЛА в Пловдив. Ценителите на класическото изкуство се насладиха на изкуството му.
Покорилият световните сцени и сърцата на милиони почитатели цигулар е само на 11 години, когато печели първа награда на конкурса „Виенявски“. На 15 дебютира в Карнеги Хол, а на 17 става най-младият носител на голямата награда на един от най-престижните конкурси „Кралица Елизабет“ в Брюксел. Изпълнението му толкова впечатлява Белгийската кралица, че тя му подарява гражданство. Неизброими са наградите, които цигуларят получава от тогава до днес. Участвал на всички престижни конкурси, той неизменно получава Гранд При навсякъде, където се яви. За него големият Йехуди Менухин казва, че е най-перфектният цигулар на нашето време. Виртуозът е женен за примата на Болшой театър балерината Светлана Захарова.
Вадим Репин и Софийската филхармония представиха Концерт за цигулка на Макс Брух, както и Интродукция и Рондо Капричиозо от Камий Сен-Санс, както и Италианската симфония на Менделсон.
За концерта в Пловдив Маестро Найден Тодоров сподели “Неповторимо е да работиш с толкова голям човек и музикант. Щастлив съм, че жителите на Пловдив, моя роден град, имат възможността да чуят и видят Репин на живо заедно със Софийската филхармония. За мен е огромна чест и отговорност да застана зад диригентския пулт.”.

Main Menu