Мулти култи китчън: Венера Уразбекова представя Казахстан

12 Ное 2019 18:52

На 16 ноември от 17:00 ч. в Пловдивски културен институт ще представим казахстанската кухня и култура. Наш домакин ще бъде Венера Уразбекова.
Венера Уразбекова от Казахстан е завършила оперно пеене. Концентрира на големи сцени в Казахстан. Любовта я довежда в България. Венера ще ни разкаже за своята страна. Ще имаме възможността да чуем нейният прекрасен глас в изпълнението на традиционни песни от Казахстан. Приготвили сме Ви и дегустация на казахстански чай и традиционни ястия.
Събитието се организира от сдружение „Съюз за независимо творческо общуване“ .
Желаещите да присъстват е необходимо да направят регистрация обявена на страницата на събитието.
През последните две години в инициативата Мулти култи китчън, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, представихме арменската, руската и гръцката общност в Пазарджик. В Пловдив представихме индийската кухня и култура, имахме работилница за шоколад във Фабрика за занаятчийски шоколад Гайо, насладихме се на вкуса на прясно приготвената храна от Енцо де Тони, който ни въведе в красотата и вкуса на област Фриули, Северна Италия.
ПРОЕКТЪТ Е ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА НА ПЛОВДИВ - ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019
Проектът Мулти Култи китчън представлява поредица от събития, неформални общи срещи, инициативи с включване и активно участие на чуждестранната общност.
Съюз за независимо творческо общуване е част от мрежата на Мулти култи колектив и е представител за градовете Пловдив и Пазарджик.

Main Menu