На 19-ти февруари Пловдив ще почете 147 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски

17 Фев 2020 19:02

 

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари 2020 г, сряда, от 10.00 часа в Пловдив ще бъде почетена 147-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Преди това, в 9.00 часа в храм „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида, оглавен от ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров - председател на храма.

Слово пред паметника ще произнесе Павлина Николова - зам.- председател на Общински комитет "Васил Левски" Пловдив, читалищен деятел, член на СНБП, носител на наградата "На ползу роду" на Общински читалищен съюз Пловдив. Водещ на възпоменателното честване ще е Златко Павлов.

В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски” и Комитет „Родолюбие”.

В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат Кметът на Община Пловдив, народни представители, Председателят на Общински съвет-Пловдив, Областният управител, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, образователни и културни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.

Main Menu