Историческия музей с две събития за годишнината от Руско-турската война и Освобождението на България

02 Мар 2020 11:47

Регионален исторически музей - Пловдив ще бъде домакин на две събития, свързани с годишнината от Руско-турската война и Освобождението на България, които ще се проведат в зала „Съединение“ на пл. „Съединение“ № 1.

На 4 март 2020 г. от 10.00 часа ще се проведе международна научна конференция под надслов „142 години от Руско-турската война и Освобождението на България”.

В нея от руска страна ще участват: Константин Илич Могилевский – член на Президиума на Руското историческо общество (РИО), изпълнителен директор на фонд „История Отечества“, - Алексей Константинович Левикин – член на Президиума на РИО, директор на Държавния исторически музей, Ефим Йосифович Пивовар – Президент на Руския държавен хуманитарен университет и Княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовский – Председател на комитета „Русское наследие в Соединенном королевстве“.

От българска страна ще участват: Академик Константин Косев, Академик Георги Марков, Академик Васил Гюзелев.

Отново на 4 март 2020 г. от 17.30 часа отново в зала „Съединение“ ще бъде представена книгата „Чий шпионин е княз Никита Лобанов-Ростовски” с участието на нейния автор Никола Филипов, автора на предговора Румен Петков и издателя професор Валери Стефанов. Автографи ще раздава и самият княз Никита Лобанов-Ростовски.

Main Menu