Фестивалът MUSIC OF THE AGES 2020 представя утре вечер „Бах и Моцарт на 4 рояла“

18 Сеп 2020 15:15

Впечатляващ по своя мащаб, съдържание и участници концерт „Бах и Моцарт на 4 рояла“ ще зарадва и вдъхнови ценителите на класиката у нас на 19 септември от 19:00 ч на Античен театър Пловдив. Създател и идеолог на проекта е Маестро Байнов, който заплени българската публика със своите “Концерти на 8 рояла” миналата есен. Нов живот на музикалната ни сцена ще вдъхне предстоящия Концерт с 4 рояла и музиката на колосите Бах и Моцарт.

В желанието си да въвлекат ценителите в мистерията на музиката за 2, 3 и 4 рояла с на четири и осем ръце, организаторите създават един уникален проект, който ще предостави на публиката изключително рядката възможност да чуе интегрално всички концерти от Бах за 3 и 4 пиана, както и единствените от Моцарт за 2 и 3 пиана с оркестър! Своеобразен дебют за България, заслугата за който дължим на Маестро Байнов.

Заедно с него на сцената ще излязат още трима световни пианисти – Донка Ангъчева, Зузана Суханова и Наре Аргаманян.

Професор Томислав Байнов е български пианист и педагог, който от години гради впечатляваща кариера на германската и световна музикални сцени. През 1989г. заедно с още шестима свои колеги основава Клавирен ансамбъл „Байнов". Център за изявите на състава е Южна Германия, но много скоро популярността му става международна.

Към проекта без колебание се присъединява още един световно признат творец – Маестро Йордан Камджалов. Той прегръща едно ново предизвикателство, заради вярата си в значимостта му. На магичната сцена на Античния театър Mаестро Камджалов ще излезе със своя Genesis Orchestra.

Йордан Камджалов е покорил световните сцени. Свирил е с водещи оркестри от Лондон, Цюрих, Люцерн, Бон, Берлин, Париж, Тоскана, Бостън, Ню Йорк, Хамбург, Хелзинки, Базел, Сингапур, Токио. Носител е на десетки световни отличия. През 2010 г. Камджалов бе номиниран от германското радио „Фазит“ за най-добър оперен диригент, а през 2013 г. Opernwelt, най-популярното списание в света за опера, го номинира за най-добро изпълнение на годината. Лауреат на редица международни конкурси за диригенти. През 2011 е избран с пълен консенсус за Генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е Музикален директор и главен диригент на Хърватската Национална опера и филхармония в Риека –Европейска столица на културата 2020.През 2014 НАСА и Международния център по астрономия дават неговото име на астероид 52292 като заявяват, че “той свързва света на музиката с очарованието на вселената”.

Артистичен директор и главен диригент на международния български GENESIS ORCHESTRA, който обединява доказани български изпълнители от страната, Европа и света. Съучредител и Артистичен директор на “Academia Musica”, нова образователна форма към „Лаборатория за Човека“.

Main Menu