"Резервно крило” с художника Атанас Хранов

13 Окт 2020 17:35

Тази събота стартира поредицата „БНТ представя“. Форматът представлява филмови портрети на различни общественозначими личности. Основната идея на формата е да представи възможно най-цялостни и плътни портрети на известни личности, които имат конкретен принос към изкуството, културата, науката, спорта и други сфери на обществения живот.

Стартът на поредицата „БНТ представя“ е тази събота - 17.10.2020 г. в 17:30 часа по БНТ 1. Първият филм от поредицата е „Резервно крило” с художника Атанас Хранов. Сред останалите лица са Маша Илиева, Диана Добрева, Михаил Мутафов.

Целта на екипа, създал поредицата е да създаде запомнящи се образи на хора, на които дължим напредък и достижения в духовната и научната сфера. Да открои създаденото от тях, а и да даде пример за отдаденост и мисия. Затова във филмите се държи на естетическа визия, на пълноценно, смислено представяне, а от друга страна и на „жива“, непретенциозна, естествена среща с героя, за да може той най-пълно да разкрие себе си.

По-голямата част от филмите са дело на режисьора Николай Василев, но в екипа участват още и Николай Тодоров, Таня Чешмеджиева и Светослав Драганов.

 

Гледайте „БНТ представя“ в събота от 17:30 часа.

Main Menu