“Танго Аржентино Шоу ТАНГИСИМО” със солист знаменития цигулар Светлин Русев пристига ексклузивно в Пловдив

19 Окт 2020 12:43

На 25 октомври от 19.00 ч. в Дом на културата “Борис Христов” пловдивчани и гостите на Града под тепетата ще имат уникалната възможност да се насладят на прочутото “Танго Аржентино Шоу ТАНГИСИМО”!

Това е поредното знаменателно събитие в програмата на XI Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” – част от Културния календар на Община Пловдив. Негов солист е изключителният цигулар Светлин Русев – концертмайстор на Оркестъра на Романска Швейцария.

 

Спектакълът “Танго Аржентино Шоу ТАНГИСИМО” е посветен на най-страстния от всички танци – тангото, плаващо между надежда, насилие, любов и страст. В него участват виртуозни изпълнители, които тръгват на музикално пътешествие, за да открият нови хоризонти и да олицетворят същността на цял народ, душата на Аржентина и Рио де ла Плата.

 

Музикантите Светлин Русев (цигулка), Людовик Мишел (китара), Мариса Меркаде (бандонеон), Ромен Льокюие (контрабас) и танцьорите Жизела Паси и Родриго Руфино обединяват таланта си в един ансамбъл с изключително богатство на тембрите, който е изнесъл няколкостотин концерта в най-престижните зали и фестивали по света.

 

Меланхолията на бандонеона и страстните полети на струнните, сякаш разказват истории, а танцуващата двойка с нейната богата и омагьосваща хореография, интерпретира цялата магия на тангото в най-пълната му форма, изразявайки фаталността на невъзможната любов, изострените чувства и поезията на Рио де ла Плата.

 

Билети онлайн в мрежата на Ивентим.бг и на място в деня на събитието.

 

Main Menu