Работилница за бутикови мартеници в Стария град

19 Фев 2021 15:14

ОИ „Старинен Пловдив“ в партньорство с ОП „Социално предприятие за хора с увреждания – Пловдив“ канят малки и големи на 26, 27 и 28-ми февруари от 10:00 до 16:00 ч. да изработват красиви мартеници и да присъстват на демонстрации по ръчно издухване на стъклени изделия и играчки.

В автентична обстановка от епохата на Възраждането в къщата на Верен Стамболян (позната като Къщата на художниците, приютила постоянната експозиция на Димитър Киров) ще изпратим Малък Сечко и ще се подготвим за срещата с Баба Марта, съобщават организаторите.

Децата ще могат да създадат мартеничка под вещото ръководство на умели майстори, а всички материали за работилницата са безплатни.

В изнесената работилница в Стария град ще се включат и моделиерите на мартеници от ОП „Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив“. Те ще демонстрират ръчно плетиво на уникални мартеници. Художник-декораторите ще приложат познанията си върху керамични плочки, а стъклодувният майстор Иван Станев ще покаже нагледно как една обикновена стъклена тръба може да бъде превърната в уникално пролетно цвете.

ВХОД СВОБОДЕН!

 

Достъпът до събитието се реализира при строго спазване на противоепидемичните мерки.

По време на работилниците 26, 27 и 28 февруари бутиковите мартенички могат да бъдат закупени на място, а на 1 и 2 март обредните сувенири ще се продават в Туристически информационен център на пл. „Римски стадион”.

Main Menu