Откриха фестивала „Млада синя Земя“ в Природонаучния музей

22 Апр 2021 18:57

Точно в 10 часа във фоайето на Регионалния природонаучен музей – Пловдив днес бе даден старта на традиционния младежки фестивал на изкуствата „Млада синя Земя“. Празникът се организира за 12-ти път от екипа на музея с подкрепата на Община Пловдив и с него се отбелязва 22 април - Деня на Земята. Тази година вместо 2, фестивалът продължава 4 дни, като неговата цел е да предостави възможност на децата и младежите от града да демонстрират своите таланти в областта на изобразителното изкуство, музиката, танца и природните науки.

На откриването присъстваха заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов и кметът на район „Централен“ - Георги Стаменов, които поздравиха децата от детска градина „Слънце“ и детска градина „Снежанка“ – участници със специална тематична програма в първия ден на фестивала. Родители и гости бурно аплодираха музикалната програма, която малчуганите изнесоха с много вдъхновение, артистичност и добро настроение. Децата от IV Подготвителна A група от Детска градина „Слънце“ изиграха специален танц върху песента „Хор на сътворението“, а децата от „Снежанка“ изпълниха няколко танца с впечатляваща хореография, пременени с атрактивни костюми.

Програмата на фестивала е пъстра и разнообразна с участници от всички възрасти от детски градини, читалища и училища в града, които са подготвили песни, музика, танци, стихотворения, проекти и прекрасни рисунки. Конкурсната програма на Деня на Земята ще продължи до 17:00, когато ще започне награждаването на отличените в различните категории участници. Фестивалът ще продължи и в следващите дни със специални изненади.

На 23 април от 12:15 до 13:00 ще се състои онлайн работилницата „Млад терарист“, организирана от отдел „Терариум“, която ще се излъчва на живо във фейсбук страницата на музея.

През почивните дни 24 и 25 април (събота и неделя) музеят ще работи с безплатен вход за Експозицията за децата до 7-годишна възраст. Малчуганите ще получават подарък изненада и ще имат възможност да оцветяват картини на земноводни и влечуги.

Събитията в музея се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки и с до 30% заетост на пространствата в музея.

Main Menu