Печат на тази страница

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства - придобива помещения за ателиета

02 Ное 2021 14:45

На 3 ноември кметът на Пловдив Здравко Димитров ще връчи на директора на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив -Николай Томов документи, с които официално гимназията придобива за управление недвижим имот на ул. Филип Македонски“ 1 ет.2. за образователни нужди – (ателиета за практическо обучение).

 

Предложението за отдаването на имота бе внесено от кмета на сесия на Общински съвет, който го одобри единодушно и процедурата вече е финализирана.

 

Припомняме, че това е решение на един дългогодишен проблем, свързан със затрудненията, които гимназията изпитва с малкия брой помещения, с които разполага за провеждане на учебна и производствена практика.

Училището, което е единствено в България, имаше спешна нужда от разширение и обособяване на допълнителна база с възможност за провеждане на пълноценни и безопасни практически занимания. Гимназията се гордее с множество творчески постижения в реализирането на проекти в професионални творчески институти – театър, опера и кино. Огромна част от завършилите ученици са вече утвърдени творци в различни сфери на сценичните и визуални изкуства. Обучението е насочено към подготовката на изпълнителски кадри за драматичен театър, куклен театър, опера, кино и телевизия и е със засилена практическа насоченост.

Main Menu