Празнично и с много настроение започна Plovdiv GuitArt Festival

05 Ное 2021 13:37

 

Тази година, организаторите на Plovdiv GuitArt Festival заложиха на хибридна форма на провеждане ( онлайн и физически). Началото бе дадено от Филип Мишкович ( Хърватска), който плени публиката още с първите акорди на китарата си. Филип е победител в над 40 китарни конкурса в Европа.

Вторите концерти - на младата неаполитанка Елеонора Перета и Джак Ханчър, (Великобритания) бяха излъчени онлайн. Джак е победител на международен конкурс GuitART 2020, Пловдив и е един от най-добрите китаристи, за своята възрастова група.

Фестивалният ден продължи с лауреатски концерт на Ловро Перетич (Хърватия), който е победител на „Конкурс за класическа китара EuroStrings 2020“ , а вечерта продължи с клубен концерт на българската изпълнителка, Славена Даскалова и Петър Петров, с нов, за пловдивската публика проект - „Pop&Rock Meet‘s Jazz“. Идеологията на “Pop & Rock Meets Jazz” се води от популярни поп и рок хитове, пречупени през светлината на джаза и модерния фюжън. Разнообразието на стилове придава още по-голяма палитра от импресии, а именно bossa nova, swing, blues, funky, минавайки от '80 години до днешно време. С развитието на проекта се появяват и авторски песни, които са в същото звучене и стил. С уникалната си китара с 8 струни обединяваща бас (3 струни) и китара (5 струни) която изпълнява ролята на два отделни инструмента съчетаваща и бас, Петър Петров изненада публиката с нови аранжименти на познати парчета.

Всички концерти бяха излъчвани от https://beebopcafe.tv/ ,в реално време. Излъчванията ще продължат и в следващите дни.

Main Menu