Печат на тази страница

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена с коледен концерт в София и Пловдив

02 Дек 2021 14:37

 

Световноизвестният Оркестър на двореца Шьонбрун във Виена гостува в България на 21 и 22 декември, за да изнесе два приказни концерта по повод предстоящите празници. Класически произведения в изпълнение на виенските виртуози от Оркестъра на двореца Шьонбрун ще звучат в Зала 1 на НДК в София на 21.12.2021 г., а на 22.12.2021 г. и в комплекс „Сила“ в Пловдив.

Жители и гости на двата града ще се потопят в коледната магия на Виена под звуците на любими композиции от В. А. Моцарт, Й. Щраус, Ф. Шуберт, Й. Хайдн и др. Очаква ни запомнящо се преживяване в продължение на два часа и половина под майсторското ръководство на диригент Ръсел Макгрегър, 24-ма оркестранти и 2-ма солисти.

Богатата музикална програма и изисканата атмосфера се допълват от чаша Sekt, с която всеки гост ще бъде посрещнат още на входа на залите. В края на концерта е подготвена изненада за публиката.

Коледният концерт има и благотворителна насоченост, съобщават още организаторите от Vienna Trend Events. По време на изнасянето му ще се събират средства за дете със специални потребности.
Оркестърът на двореца Шьонбрун - Виена е престижен камерен оркестър с международна слава. С изпълненията си музикантите пресъздават блясъка и романтиката на имперска Виена. Сред страните, в които оркестърът гастролира изключително успешно през годините, са Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, Южна Америка и Дубай.
През 2015 г. дворцовият оркестър гостува за първи път у нас. Концертите в София и Варна преминават при голям интерес. Препълнените зали не успяват да поберат всички желаещи да усетят въздействието на вълшебната класическа музика, която да ги пренесе в очарованието на коледна Виена. В навечерието на тази Коледа прочутите музиканти се връщат на българска сцена с обогатена програма.
Цените на билетите са от 25 до 120 лв. Те могат да бъдат закупени на следния линк: golden-sands-tickets.com.

Концертите ще се проведат при строго спазване на всички противоепидемични мерки. Необходимо е гостите да притежават сертификат за ваксинация, позитивен тест за преболедуване на COVID-19, не по-стар от 12 месеца, или отрицателен PCR или антигенен тест. Гостите, които не притежават някой от изброените документи, имат възможност да си направят бърз антигенен тест на входа на залата срещу 10 лв. Като допълнителна мярка за Вашата сигурност местата в залите са ограничени до 50% от капацитета им.

В случай на невъзможност за провеждане на концертите поради мерки, свързани с пандемията от COVID-19, закупените билети могат да се върнат и парите за тях да се възстановят.

Main Menu