Печат на тази страница

Екатерина Костова представя новата си книга „ОБРАТ-но в себе си“ в Пловдив

13 Дек 2021 12:59

Пловдивската журналистка Екатерина Костова представя новата си книга „ОБРАТ-но в себе си“ на 14 декември в Литературен салон „Spirt Spirit” в клуб „Петното на Роршах “. Това е вторият поетичен сборник на Костова след „Думите ме носят“ (2017 г.). Повечето стихотворения в него са писани, докато живее в Испания.

 

„Това е книга за завръщането. Не просто във физически смисъл, а в духовен. Подобно раковина, тя събира моите срещи със самата мен и емоционалните състояния далече от голяма част от близките ми хора. Плод е и на запознанствата ми с българи, които отдавна живееха далече от родния си дом, но не спираха да го сътворяват във всеки миг, когато можеха, без да спират да си задават въпросите: Кой съм аз? Къде е моят дом? Защо тръгнах? Ще се върна ли?“- споделя Екатерина Костова.

 

За стихотворенията и пътя им към книгата ще говори поетесата Ина Иванова. Премиерата ще е от 19 часа при спазването на противоепидемичните мерки. Книгите на място ще са с автограф, а Екатерина Костова ще отговаря на въпроси.

 

„ОБРАТ-но в себе си“ излиза под знака на Издателство „Жанет 45“ с художник на корицата Неда Ангелова. Книгата е подкрепена от тазгодишната Програма на община Пловдив „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.

 

Екатерина Костова e родена и живее в Пловдив. По образование e филолог, а по професия – журналист. Автор е на три прозаични книги – „Платното на Пенелопа“ (1994), „Писма под възглавницата“ (2014) и „Свети Никола от Залива на подковата“ (2016), както и на стихосбирката „Думите ме носят“ (2017). Член е на Дружество на пловдивските писатели и на Movimiento Poetas del Mundo.

Main Menu