Театър „Хенд“ кани пловдивчани на едно от най-хубавите си и смешни представления „Прасета“

28 Ян 2022 14:17

Пловдивският куклено-драматичен театър “Хенд” кани пловдивчани – малки и големи, на едно от най-хубавите си представления. Абсурдната комедия с елементи на театрална клоунада „ Прасета” може да видите на 31 януари от 19 часа в залата на Театър “Хенд“. (Помещението се намира в сграда на бул. „Руски” №18 ( двора на частно училище Дружба).

Шеф на полицейско управление и трима служители (единия от които новобранец) стигат до идеята да изиграят приказката “Трите прасенца”, с цел да омилостивят проверяващ от София, върху чиято кола новобранецът неволно е изпуснал сладолед. Пародийно полицаи играят театър и в него по абсурден и комичен начин се разкриват всички пороци на системата и обществото. Представлението е силна провокация към публиката, изградена в стила на театралната клоунада и импровизация. Изненадващият финал провокира усмивка и дава теми за размисъл.

Билети на цена 15 и 20 лева се продават в мрежата на Ивентим, както и на място в салона на театър „Хенд“.

Куклено- драматичен театър “Хенд ” е формация, създадена от Ивомир Игнатов – Кени в Париж – Франция 1990 година. Театърът получава името си „Hand Theatre“ при първото си официално представяне 1990 година на интернационалният куклен фестивал в Шарльовил – Мезиер („Festival Mondial de la marionette à Charleville Mézières“). Името възниква по идея на главния мениджър на театър „Тепто“ – Гент, Белгия – Фреек Неруинг и Марианне Хиктер директор „културно – информационен център Валон-Брюксел“ – Париж, Франция, които са силно впечатлени от авторския етюд с голи ръце – „ЕГО” на Ивомир Игнатов.

Актьорите на “Хенд” са професионалисти с умения и опит, които карат всяко дете и родител да гледат с интерес и усмивка на лице.

Мисия на камерния театър „Хенд” е да популяризира стиловете, в които работи актьорския екип: куклен театър за деца и възрастни, драматичен театър, ситуационна комедия, „stand – up comedy“ (словесна импровизация), клоунада и уличен театър, пантомима. Репертоарът им е с предимно комедийна насоченост. Те вярват, че използвайки смеха, говорят разбираемо на всички езици и техните послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката.

Театърът представя своята продукция на най-различни места из цяла България – сцени, клубове, детски градини, училища, улици и т.н. Многообразието на използваните стилове на групата „Hand Theatre“ прави продукцията им желана по всякакъв повод. Формацията е канена за участия в благотворителни представления, театрални и куклени фестивали, корпоративни партита, изложби, литературни презентации, откривания, промоции и т.н. в над 30 държави от 4 континента.

 

Main Menu