Разтърсващият моноспектакъл „Камбаната“ на Деян Донков се завръща на Античния театър

09 Май 2022 16:19

 

16-тият Международен фестивал за театър и съвременен танц "Черната Кутия" ще се проведе от 27 мaй до 11 юни 2022г. в Пловдив. Фестивалът включва 8 международни и български спектакли и събития в областта на театъра и съвременния танц от шест държави - Италия, Испания, България, Гърция, Австрия и Унгария. Партньори на 16-то фестивално издание са Министерство на културата, Община Пловдив, Италиански културен институт, Посолство на Австрия, Унгарски културен институт , КЦМ 2000 АД, и Драматичен театър Пловдив.
Международен фестивал за театър и съвременен танц „Черната Кутия“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.
Българското участие на фестивал „Черната Кутия“ започва на 30 май с впечатляващия мултимедиен моноспектакъл на Деян Донков - „Камбаната“ по романа на Недялко Славов.
Деян Донков какъвто не сте го виждали досега. Катарзисът на един двоен убиец по мъчителния път към сърцето. Гледайте разтърсващия моноспектакъл „Камбаната“ на 30 май от 19.30 часа на сцената на Античен театър Пловдив. Трагичен разказ за сложния, изпълнен с драматични препятствия път на бивш затворник, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата!
КАМБАНАТА е спектакъл, който разтърсва зрителя емоционално и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдател и го въвлича в силни страсти с въздействащи картини на приземяваща житейска реалност. Сценичното действие ни сграбчва с мощната енергия на тоталното актьорско превъплъщение на Деян Донков! Като контрапункт през спектакъла преминава лирическата музикална тема - песента на неговия герой Вено, изпълнявана на живо от оркестър Карандила!
Актьор с неподражаемо присъствие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива вечно търсещата си творческа същност с куража си да избере сложна тема, далеч от комерсиалното забавление. Склонността му към експериментиране води до особеното, кинематографично въздействие на спектакъла. КАМБАНАТА е театрално събитие, коeто възприемаме със сетивата и емоциите си!

Камбаната
По романа на Недялко Славов
Режисьор Деян Донков
Моноспектакъл на Деян Донков
Пламена Иванова в образа на Лейла
Сценограф - Никола Тороманов
Музика - Петя Диманова
Видео дизайн - Марио Стойнов
Хореограф - Деян Георгиев
Фотограф - Стефан Н. Щерев
Със специалното участие на Оркестър “Карандила”

Main Menu