Печат на тази страница

Сашка Братанова гостува в Пловдив с нов моноспектакъл

17 Май 2022 13:42

 

Голямата актриса Сашка Братанова се завръща с моноспектакъла „Болки на душата“ по Ингмар Бергман. Тя гостува в Пловдив на 23 май от 19.30ч. на сцената на театър “Хенд”.

Постановката на режисьора Роберт Янакиев е копродукция на Столичния куклен театър и театър „Възраждане“.

Сашка Братанова влиза в образа на жена, която перфидно до жестокост изследва своята самота, докато преплита минало и настояще, реалност и илюзия. Актрисата се надява, че текстът на Бергман ще доведе до просветление в душите на зрителите. Самата тя е щастлива, че най-после отново е на живо пред публиката след дългото отсъствие от театъра, през което време снима в сериалите „Тя и той“, „Стъклен дом“, „Къде е Маги“, в италианската суперпродукция „Далида“, в руската поредица за Ванга, в драмата „Дамасцена“.

 

"Душата не се вижда. Тя се усеща. И страда непрекъснато. Човек често се стреми да бяга от болките, но това приспива същността ни. Обезличава ни. Текстът се опитва да събуди душата."

Това споделя актрисата Сашка Братанова за моноспектакъла "Болки на душата" - нейната сбъдната мечта. Едно представление, което ни провокира да погледнем отвън навътре и отвътре навън. Показва ни трудностите. Препятствията. Болките. Но в същото време загатва и за красотата на живота. Провокира ни да се огледаме за истински смислените и важните му аспекти. Да видим и красотата на живота през болката.

 

 

Билети на цена 15 лв. може да си закупите на място преди спектакъла.

Main Menu