Васил Петров пристига в Пловдив с празнична програма "White Christmas"

15 Ное 2023 07:15

Емблемата на българския джаз, Васил Петров, обяви национално Коледно турне, което преминава и през Пловдив. На 12 Декември ще представи празничната си „White Christmas” (Бяла Коледа) в града на тепетата на сцената на Plovdiv event center. Концерта е с начален час 19:00ч.

Концерта е част от националното му турне, което започва от 1-ви Декември в град Монтана, на 13 Декември е в град Сливен, Общинска зала „Сливен“, в град Ямбол е на 14 декември в зала „Ямбол“, 15 декември в град Кюстендил в Общинския театър, 16 декември в град Кърджали в Театрално-Музикален Център – Кърджали и на 18 -ти декември е в град Кнежа в читалище „Борба 1896“ по покана на Общината. Концертите започват от 19:00ч.

Елегантно, с топлина и суинг звучене Васил Петров представя едни от най-красивите Коледни песни от Американската и Европейската класика в специалната му програма White Christmas (Бяла Коледа).

Вълшебствата се случват на тези, които ги очакват!Очаквайте великолепни интерпретации и неочаквани музикални нюанси - всичко в името на доброто настроение в навечерието на най-светлите празници. Васил Петров избира любими песни за радостта от Коледните дни, за усещането за празник, за чувството на любов и взаимност. Класики, които достигат право до сърцето, независимо в какъв житейски момент си. Аранжирани са в суинг и джаз, красиви балади и възхитителни валсове. На сцената Васил Петров ще си партнира с Врачанска филхармония под палката на маестро Христо Павлов. В програмата са White Christmas, Let it snow, Jingle Bells, Ave Maria, Hаve yourself a Merry Little Christmas, The Christmas songs, Winter wonderland, негова авторска Коледна песен „На Коледа“ и други.

Джаз линията държат Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев(бас) и Кристиан Желев (ударни), а специални гости в програмата са брилятната цигуларка с редица световни награди – Зорница Иларионова и талантливите оперни сопрани Таня Радева – Лазарова и Мария Божилова.

Празничната програма White Christmas(Бяла Коледа) на Васил Петров пресъздава топлината и светлата вяра, с които свързваме Рождество Христово.

Освен тези концерти, Васил Петров гостува и в Стара Загора на 23 декември за Коледен концерт с оркестъра на Опера Стара Загора под палката на маестро Владимир Бошнаков. На рояла е джаз пианиста Ангел Заберски младши. На 20-ти декември е в град Попово за Коледен концерт с оркестъра на Опера Русе с маестро Димитър Коцев.

Билетите за концерта в Пловдив на 12 декември са вече продажба в мрежата на ивентим и партньорските каси - Билетният Център Пловдив намиращ се пред Община Пловдив, касата на Дом на културата Борис Христов, бензиностанции OMV, Български пощи и други.