Фестивалът Open Buzludzha 2024 посреща Hayes & Y, Керана и космонавтите, Уикеда и много други от 8 до 11 август на Бузлужда

27 Май 2024 15:26

Три обичани бг банди - Hayes & Y, Керана и космонавтите и Уикеда, ще бъдат хедлайнери на тазгодишното издание на фестивала Open Buzludzha 2024, който ще се проведе от 8 до 11 август пред монумент Бузлуджа и на поляната до хижа Бузлуджа, сред природата под звездите. В продължение на три дни и три нощи, на три сцени – Основна сцена, Монументална и Горска, ще стъпят още много интересни, енергични и провокативни млади изпълнители, сред които Cool Den, Woomb, Юпитер 7, Two Cities One World, Funkilicious, Heptagram, Greesh и френската група Reaven.

Изключително въздействащо 3D мапинг шоу реализирано от създателите на LUNAR (MP-STUDIO) и проектирано върху внушителния монумент Бузлуджа, ще направи преживяването на всички присъстващи вълшебно и незабравимо. Open Buzludzha 2024 ще приветства на електронната си сцена пред монумента и много от актуалните родни диджеи, а освен музикално-визуална наслада за гостите, организаторите от фондация „Проект Бузлуджа“ обещават и богата дневна програма с предизвикателства за забавление на малки и големи. (вижте по-долу)
Четвъртото издание на фестивала ще премине под мотото „Спомени от бъдещето“ с покана към всеки от гостите да създаде своите спомени, за които с радост ще си спомня в бъдеще. Неповторимият фестивал в подножието на монумента, в планината сред природата, обещава позитивни емоции и много настроение за всички с разнообразната си програма – комбинация от страхотна музика, светлинно шоу и дневни предизвикателства, подходящи за цялото семейство.

Билетите за Open Buzludzha 2024 от 8 до 11 август можете да намерите тук на ценa - 39 лв. за еднодневен билет и 79 лв. за тридневен.

Вижте музикалната програма на ОСНОВНАТА СЦЕНА (поляната пред хижа Бузлуджа):
ЧЕТВЪРТЪК - 08.08.24 – официално откриване / Greesh / Cool Den / УИКЕДА
ПЕТЪК - 09.08.24 - Two Cities One World / Jupiter 7 / Funkilicious / КЕРАНА И КОСМОНАВТИТЕ
СЪБОТА - 10.08.24 - Heptagram / Woomb / Reaven (FR) / HAYES & Y

Музикална програма на МОНУМЕНТАЛНА СЦЕНА (с електронна музика и 3D мапинг всяка вечер):

ЧЕТВЪРТЪК - 08.08.24 - Matizze / DIMO BG / Dan Tanev / Icaka
ПЕТЪК - 09.08.24 - Relina / Koi Lopa / PISTAMASHINA / VERSUS / Steph
СЪБОТА - 10.08.24 - Lile / The Foreigners / YOR (FR) / PACHO / Fey

Програмата на ГОРСКА СЦЕНА ще бъде обявена съвсем скоро.

ДНЕВНАТА ПРОГРАМА с 10 незабравими БУЗЛУДЖА ИЗЖИВЯВАНИЯ, създадени специално за събитието от 8 до 11 август, включва:
На ПОЛЯНАТА - “Мисия Бузлуджа”, “Послание в бутилка”, “Театър на бъдещето“, „Планина на-тур“, „Моята мозайка“
ГОРСКА СЦЕНА: „Неудобни въпроси“, „Истории u визuu“, „Горско кино“
Пред МОНУМЕНТА: „Buzludzha CoolTour“, „Бузлуджански НЛО“

Предвидени са и 5 специални БУЗЛУДЖА ИЗЖИВЯВАНИЯ за деца (работилници и приключения): “Музей на бъдещето”, “Археологически находки”, “Космически открития”, “Стари игри и нови хитрини”, “Нарисувай бъдеще”.

Събитието Open Buzludzha 2024 се организира от фондация "Проект Бузлуджа" на територията на Национален парк-музей "Шипка-Бузлуджа". Фестивалът подкрепя опазването и отварянето на монумент Бузлуджа като място за изкуство, култура и история. Каузата НЕ е политически обвързана и НЕ цели пълно възстановяване на монумента, а консервация и преизползването му с образователни и туристически цели.