Изложбата „Заедно отново” събира артистичното семейство Слабакови в „мексиканската“ къща на Градската галерия

31 Юли 2019 13:44

На 3 август (събота) в 18.00 часа в постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ се открива съвместната изложба на художниците Красимир и Мария Слабакови и техния син Стефан. Тримата артисти следват своя индивидуален творчески път, а в дълги периоди от живота си някои от тях създават изкуство от двете страни на океана, но винаги пазят българската култура, привързаността си към родната страна и към семейството. Дълбоко вярват в силата на изкуството като комуникация в света. Изложбата им „Заедно отново" е артистичен призив към българите за единение и любов, защото са убедени, че „любовта в семейството - това е бъдещето и силата на България".

Изложбата може да се види до 26 август в „мексиканската“ къща на Градската галерия, ул. „Артин Гидиков“№11 в Стария град.

Красимир Слабаков е завършил „Дърворезба“ в Националната художествена академия през 1982г. Член е на СБХ от 1987г. Участвал е в повече от 60 национални и регионални изложби. Представял е свои творби в съвместни художестевни изложби в САЩ, където в продължение на 27 години е живял и работил.

Мария Слабакова завършва дизайн в НХА през 1982г. Членува в секция „Дизайн“ на СБХ. Участва в редица национални и международни изложби.
Стефан Слабаков е завършил „Живопис“ и „Скулптура“ в New World School of Arts” в Маями, САЩ. Участва в редица съвместни изложби в САЩ и България. Автор е на две самостоятелни изложби в Пловдив (2008) и във Варна (2008). Той е художник на свободна практика от 2000г.

 

 

Main Menu