Бряг - изложба живопис на Даниела Русева

10 Ное 2020 15:30

Даниела Русева е художник, който живее и работи в Пловдив. Завършила е в Смолян, специалност „Художествена тъкан“, а по-късно ВТУ във Велико Търново, специалност „Графика“.
Работи в областите: живопис, колаж, рисунка, графика, лендарт.
От 1993 г. започва активна творческа дейност, която се изразява в множество самостоятелни изложби, изключително представителни за българското изкуство, участва в общи експозиции, симпозиуми и пленери в страната и зад граница.Има реализирани 20 самостоятелни изложби в страната, от които от 2010 до 2015 г. представя в публичното пространство на Пловдив и експозиции от винени рисунки върху шихти /хартиени филтри за прецеждане на виното/, с които спечелва вниманието и на ценители на творчеството й и на приятелите на виното.
В настоящата експозиция в Atelier Vesselin Roussev - Даниела ни представя живописни плана, създадени в последната година под мотото "Бряг".
Загадка за нас! Сакрално за нея!
* БРЯГ - "Ходене", "Гледка", "Търсене", "Виждане", "Пристигане", "Пристан", "Бъдеще" ??? .... и пак "Ходене".... споделя авторката за търсенията на Твореца - Нещотърсач !!
.... Няма нужда от повече поезия - "Най- същественото е невидимо за очите!" Тя продължава да търси!!

Main Menu